Sunday, January 16, 2011

KURU PATLICAN DOLMASI


   
Malzemeler!
1-14 adet  kurutulmus patlican
2-2 su bardagi pirinc
3-4-5 bas kuru sogan
4-3 dis sarmisak
5-500  gr.kiyma
6-Kimyon,karabiber,kekik,toz kirmizi biber
7-1,5 tatli kasigi  tuz ve 1 yemek kasigi seker
8-1 Kasik domates ve 1 kasik biber salcasi
9-2 cay bardagi sicak su
 Yapilisi:
       Kurutulmus patlicanlari duduklu tencerede hasliyoruz(Normal haslandiginda sert kaldigini dusunuyorum.)Ici icin 4-5 ince dogranmis kuru sogani ve sarimsaklari kavuruyoruz,ardindan 500 gr.kiymamizida  ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.Domates ve biber salcalarini koyup karistiriyoruz.Soganli,kiymali ic hazir olduktan sonra pirincleri ekleyip tuz,seker ve baharatlari ekleyip 2 cay bardagi kadar sicak su koyup icini cekmesi icin kisik ateste biraz pisiriyoruz.Daha sonra patlicanlari doldurup tencereye dizdikten sonra yarisina kadar sicak su ile doldurup kisik ateste pisiriyoruz.Afiyet olsun!

No comments:

Post a Comment