Sunday, January 16, 2011
KURU PATLICAN DOLMASI
Malzemeler!
1-14 adet kurutulmus patlican
2-2 su bardagi pirinc
3-4-5 bas kuru sogan
4-3 dis sarmisak
5-500 gr.kiyma
6-Kimyon,karabiber,kekik,toz kirmizi biber
7-1,5 tatli kasigi tuz ve 1 yemek kasigi seker
8-1 Kasik domates ve 1 kasik biber salcasi
9-2 cay bardagi sicak su
Yapilisi:
Kurutulmus patlicanlari duduklu tencerede hasliyoruz(Normal haslandiginda sert kaldigini dusunuyorum.)Ici icin 4-5 ince dogranmis kuru sogani ve sarimsaklari kavuruyoruz,ardindan 500 gr.kiymamizida ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.Domates ve biber salcalarini koyup karistiriyoruz.Soganli,kiymali ic hazir olduktan sonra pirincleri ekleyip tuz,seker ve baharatlari ekleyip 2 cay bardagi kadar sicak su koyup icini cekmesi icin kisik ateste biraz pisiriyoruz.Daha sonra patlicanlari doldurup tencereye dizdikten sonra yarisina kadar sicak su ile doldurup kisik ateste pisiriyoruz.Afiyet olsun!
Labels:
et yemekleri
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment