Tuesday, December 14, 2010

Firinda kozlenmis patlican ve kirmizi biber slatasi ! ...




        
             Afiyet olsun!

   Malzemeler :
  1- 3 adet buyuk boy patlican
  2- 4 adet etli kirmizi biber
  3-  nar eksisi (Eksisi az diyenler limonda ilave edebilir )
  4- 1,5 tk tuz
  5- 2 yk zeytinyagi
  6- 3 dis sarmisak
  7- maydonoz yada dereotu

  Yapilisi :

     Patlicanlari yikayip kurulayip firin tepsisine koyuyoruz.Ayni sekilde kirmizi biberleri de firinliyoruz.Sik sik kontrol etmek suretiyle patlicanlarimizi ve biberlerimizi kozluyoruz.Ayni islemi ocaktada yapmak mumkun ama ocagim kirleniyor diyenler icin bu islem daha mantikli.Kozlenen patlican ve biberlerimizi soyup drince bir kabin icinde dogruyoruz.Nar eksisi , zeytinyagi , arzuya gore biraz daha limon ,tuz , dovulmus sarmisak ilave edip harmanliyoruz.(Ben  annemin vermis oldugu Ege'nin o meshur saf zeytinyagindan ve elde yapilmis nar eksinden kullandim ) Herseyin saf ve dogal olani bir baska lezzetli dogrusu!..Arzuya gore maydonoz , dereotu veya taze nane ile servis yapilabilir.Salata sevenler icin afiyet olsun !

No comments:

Post a Comment