Afiyet olsun !
Malzemeler :
1- 2 adet irice patlican
2- 2 yada 3 orta boy sogan (Ben 3 kullandim )
3- yarim kg kusbasi et
4- 3 adet orta boy patates
5- yarim kg taze fasulye
6-3 adet domates
7- 1 tk tuz,1 tk seker
8 - kimyon , kekik
9 - defne yapragi ( harika bir koku veriyor )
10 - 1 cay bardagi siviyag
Yapilisi :
Oncelikle patlicanlarimizi serit halinde soyup cok kucuk olmamak sartiyle dograyip tuzlu suda bekletiyoruz . ( Cok kucuk olursa pistiginde eriyip dagiliyorlar ) Guvec kabimiza oncelikle etlerimizi sonra sirasiyla sogan , patlican , patates ,domates , taze fasulye ,tekrar sogan ve digerleri olmak suretiyle koyuyoruz . En ust katina ise kalan dogranmis domateslerimizi yerlesirip tuzu , sekeri ve defne yapraklarini koyuyoruz .
Kapagini kapatip kisik bir ateste sabirla pismesini bekliyoruz . Kendi suyuyla pistigi icin oldukca lezzetli oldugunu dusunuyorum . Baharatlarini ise pismeye yakin koyarsak hem yemegin rengi degismiyor hemde baharatlar yanmiyor . Arzuya gore pistikten sonra uzerine sicakken veya
servise yakin kasar peyniri rendelenebilir!...
No comments:
Post a Comment